donderdag 20 december 2012

Indische variatie van MaaNtje

 
Een heerlijk gerecht met chinese kool.
Als ik kool heb maak ik meestal een sajoer ervan. Daar hou ik van maar dit is een droog gerecht.
 
 
1 chinese kool
250 gr rundergehakt
Rode ui
sesamzaad
knoflook 2tenen
ketjap manis
sherry
 
Snij de kool in repen, en was het goed. Snij de rode uit in repen en dan in blokjes, en bak het lekker zacht in de olie in de wok. Na een minuutje doe je de teentjes knoflook in kleine stukjes erbij.
Bak het gehakt rul aan in de pan zonder extra olie toe te voegen. Als het gebakken is, kan de kool erbij. Goed hoog wokken en afblussen met ketjap en een kopje sherry.
Lekker laten pruttelen tot de kool gaar is.
Erbij doe ik altijd een geurige witte rijst, als pandan. Maar je kan het ook met jouw favoriete rijst doen.
 
 
Smakelijk!!
 
 
 
 
 
MaaNtje




Geen opmerkingen: