dinsdag 29 januari 2013

Pastitsio a la maison!!

vegetarische versie

 
Benodigdheden
 
300gr.pasta
 
150 gr. geitenkaas
 
verse kruiden (bascilicum, oregano (gedroogd van vorig jaar) knoflook en bieslook
 
rode ui
 
courgette
 
mais
 
5 lapjes bladerdeeg
 
olie
 
 
Kook de pasta gaar.
Snij alle ingredienten. Fruit de ui met de knoflookteen. Doe de rest van de groenten erbij en bak het lekker aan tot de courgette nog al dente is. Kruid het met de kruiden. Doe wat olijfolie in een ovenschaal en leg daarin de groenten. Brokkel de geitenkaas in stukjes en roer het erdoor heen. Kruid het nog even lekker met zout en peper. Dek de ovenschaal af met de bladerdeeg. Ik had nog wat over en heb er ruiten van gemaakt.
Oven voor verwarmen op 200 graden en de ovenschaal een minuut of 30 in de oven garen tot de bovenkant bruin is.
 
 
Variaties:
 
Met kipfilet in blokjes
Gehakt rul bakken
Stukjes vis als zalm of kabeljauw
Groenten die jij lekker vindt, aubergine, sperziebonen, bonen, brocolli, prei of spruiten. Volgens mij is deze pastitsio eindeloos te maken.
 
 
 
 
Eet smakelijk!!
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen: